En tanke

   USA    0 kommentarer

Har ju nu varit på 3 möten som ska förbereda mig för mitt kommande år och på ena av mötena pratade dom om High School, vad som väntar oss och tips på hur vi ska skaffa vänner. Det kommer vara som en bergodalbana hela året och dom försöker ju förbereda oss så bra som möjligt, men jag tror ingen som ska åka, eller iallafall inte jag, kommer förstå vad det är vi gett oss in på förens vi är där.

 Iallafall var ett av tipsen dom gav SÄG JA TILL ALLT, oavsett om du har plugg, säg yes. Även fast det är något du aldrig kanske gjort förut, säg yes. Vi är ju inte där för att bara plugga, utan framförallt ha kul och det har man ju med vänner. 

Om jag vill få ut det bästa av detta år så ska jag va positiv till allt, försöka och prova en massa nya saker. Jag vill träffa vänner för livet, få en jäkla massa erfarenhet och sjuka minnen som jag alltid ska komma ihåg. 

 Iallafall tyckte jag detta "säg yes till allt" alltid är bra att ha där bak i huvudet, oavsett om du är hemma i vardagen eller iväg på nån resa. Så tänkte tipsa er och jag kommer definitivt köra stenhårt på detta, som min pappa alltid sagt "regel nr 1 är att man måste ha lite roligt också" inte ta livet för seriöst och speciellt inte i denna ålder. 

 Kanske lite rörigt inlägg men det är bara att vänja er hörni för det kommer alla inlägg vara! 

 

Första inlägget

   Allmänt    3 kommentarer
Hej! 
Andledningen till att jag gör denna blogg är för att skriva om mitt kommande år i usa, och jag gjorde faktiskt en annan blogg först på forme dagen jag fick min världfamilj så istället för att göra ett till inlägg om mig och allt sånt tänker jag bara klista in texten jag skrev då, den 12 februari. 
Ps. världens fulaste design, jag vet lol men fattar inget!
 

"Jag heter ju då Elin Pettersson, är 17år och står framför min livs resa, vilket är andledningen till varför jag gör denna blogg. Jag bor just nu i västerås med mina föräldrar och min bror, men nästa år kommer jag spendera som utbytesstudent i USA. 

Tanken var att jag skulle göra en blogg när jag fått min placering och idag fick jag reda på allt, vart jag kommer spendera mitt år, vilka min världfamilj är och vilken skola osv. 

Det börja med att mamma smsade mig typ runt 10 imorse "Det kommer ringa dig från Explorius, de har placeringen till dig, spännande", när jag såg smset (mitt under lektionen) började jag seriöst gapa som en gris, jag typ kasta mobil på Sara och vi båda satt och bara kollade på varann med öppna munnar. Någon minut senare ringer dom och jag var hur uppspelt som helst och Jonatan som var i telefon satt typ bara och skratta, iallafall efter att han dragit ut på samtalet som för mig kändes hur länge som helst berätta han att jag kommer spendera mitt år i Washington state, i en liten "by" som hette mead, nära Spokane. Han berätta att min värdfamilj bestod av en mamma som är hemmafru, pappa som är pilot och 3 bröder som var 14, 12 och 9 år, och att dom även har en hund och två katter. Jag stod bara där och log för jag kunde inte smälta att jag redan fått värdfamilj, det var som att jag förstod lite mer vad jag verkligen gett mig in på. 

Så jättemycket mer än så vet jag inte, förutom att jag fått bilder på huset, familjen osv. men tänker nog inte lägga ut dom då de kanske är lite personligt(?) haha!

Glömde nästan berätta att jag kommer gå på Mount Spokane High School, det är ett high School med ungefär 1400 elever. Har haft jättemycket att göra idag så inte hunnit googlat allt så mycket men imorgon ska jag ta mig tid att googla runt lite, just nu har jag bara hunnit mejlat familjen och läst lite om staden. 

 

 
 
 
 

 Detta är alltså typ allt jag vet men det kommer massa fler inlägg så fort jag får reda på mer och hunnit googlat runt lite!!

Hoppas ni kommer vilja följa min blogg och min resa, även fast det just nu mest kommer handla om förberedelserna!"